‘Mensen hebben echt
dat wow-gevoel’

Gluren bij de buren:
Camping Gorishoekse Hoeve

Waarom ben je gestart glamping? Deze vraag hebben wij voorgelegd aan vier verschillende campingeigenaren, met alle vier verschillende soorten verhuuraccommodaties. Van kleine, gezellige sfeertenten, tot grote luxe glamping tenten voor het hele gezin: vier campingeigenaren doen hun verhaal waarin zij uitleggen wat hun motivatie is voor glamping en hoe zij dit tot nu toe hebben ervaren.

In dit verhaal krijgen we antwoord van Emile Hirdes, van de Gorishoekse Hoeve in Scherpenisse, Zeeland:

Emile, waarom zijn jullie gestart met verhuuraccommodaties?
Toen wij met de camping begonnen waren er echt alleen maar vaste plaatsen. Vrijwel direct wisten we al dat we daar zelf wel wat meer afwisseling in wilden hebben. We wilden ook wel graag opzoek naar een nieuw soort gast, en door middel van verhuur was dat mogelijk. Dat bood de kans om meer diversiteit aan gasten op de camping te krijgen, en sindsdien is er dan ook best veel veranderd.

Hoe hebben jullie dat aanlooptraject ervaren?
We hadden een aantal oude stacaravans over die we verhuurden, maar verder deden we vrijwel niks daarin. En tja, toen zijn we er maar gewoon ingedoken. Toen hebben we eerst een huisje gebouwd met het idee om wat anders op het park te krijgen dan alleen caravans. Die diversiteit vinden wij namelijk erg belangrijk. Dit huisje verhuurde zo goed, dan we een tweede gingen maken, en inmiddels hebben we 25 verschillende verhuuraccommodaties staan. Het was echt pioneren voor ons, maar daar leer je wel veel van.

Ondertiteling (Nederlands en Engels) beschikbaar in het menu!

En hoe is de ervaring tot nu toe met het verhuren van tenten?
Ja, goed eigenlijk. Eerder zag je nog weleens dat mensen wat twijfels hadden bij een verblijf in een tent, in het geval het eens slecht weer mocht zijn. Maar tegenwoordig zijn ze allemaal zo luxe en comfortabel ingericht, dat ze ook bij slecht weer een prima verblijf bieden. Vaste bedden, eigen keuken, een douche, alles zit erin. En uiteindelijk is het juist die ervaring van een tent die het bijzonder maakt. Dat vinden mensen mooi, en met name het comfort wat ze erbij hebben. Hoe zo’n tent er in het echt uit ziet verbaast de gasten nog steeds.


Elke tent is anders ingericht. Heel bijzonder, waarom heb je daarvoor gekozen?
Ik moet eerlijk zeggen dat de inrichting mijn vrouw haar ding is, haha. Ik doe daar dan meer het uitvoerende deel in. Maar het idee is dat wij niet voor standaard gaan. Je zal dus bij ons ook niet zien dat we accommodaties hetzelfde bouwen. Daar kiezen we bewust voor. Zo hebben we bijvoorbeeld ook bij de Big Oaks de ramen niet allemaal aan dezelfde kant. Daarom gaan we ook graag met de indeling spelen, omdat er dan ook echt weer een nieuw product uitkomt. Bij herhaalde reserveringen merk je bijvoorbeeld ook dat mensen echt specifiek naar de tent vragen waar zij vorige keer in verbleven.

Leuk om te horen! Heb jij nog tips voor andere campingeigenaren?
Ja zeker. Zorg ervoor dat je echt goed onderzoek doet. Wij gingen van geen verhuur, naar verhuur toe. Het is wel echt een aparte tak van sport. Geef ook duidelijk bij gasten aan dat ze in een tent verblijven. Ik zeg altijd, het is uiteindelijk gewoon een vorm van kamperen. Benoem daarbij de voordelen van een verblijf in zo’n tent. Ja, overdag kan het best warm zijn, maar ‘s nachts heb je het gewoon lekker koel. En het is natuurlijk ook gewoon een heel ruim seizoen wat je kunt benutten, goed weer of slecht weer.

 

Lees meer verhalen in onze
nieuwe Expedition Glamp:

Bekijk het gratis
glamping magazine

De serie Gluren bij de Buren is onderdeel van Expedition Glamp: ons nieuwe magazine boordevol met interessante verhalen van camping eigenaren en andere artikelen om alles te weten te komen over glamping. 

Wil jij het Expedition Glamp online lezen? Via onderstaande knop kun jij het magazine gratis bekijken: