‘Kijk naar de stijl en uitstraling van de tenten’

Gluren bij de buren:
Vakantiepark Sallandshoeve

Waarom ben je gestart glamping? Deze vraag hebben wij voorgelegd aan vier verschillende campingeigenaren, met alle vier verschillende soorten verhuuraccommodaties. Van kleine, gezellige sfeertenten, tot grote luxe glamping tenten voor het hele gezin: vier campingeigenaren doen hun verhaal waarin zij uitleggen wat hun motivatie is voor glamping en hoe zij dit tot nu toe hebben ervaren.

In dit verhaal krijgen we antwoord van Rick Otter, van Vakantiepark Sallandshoeve in Nieuwe Heeten, Overijssel:

Rick, vertel, we zijn op een echt familiebedrijf, hè?
Ja dat klopt, het is echt een familiebedrijf. Mijn opa en oma zijn ooit begonnen met de Boshoek in Voorthuizen, en vervolgens hebben mijn vader en moeder dat overgenomen en nu mijn broertje en ik. Wij zijn de derde generatie. Sinds 2019 hebben wij de Sallandshoeve overgenomen, en momenteel werken we in totaal met tachtig mensen. Het leuke van een familiebedrijf is dat je ook echt de mogelijkheid hebt om het product bijzonder te maken. Wij kunnen echt op microniveau inzoomen en het naar onze wens maken.

Waarom zijn jullie gestart met glamping tenten?
Glamping tenten zijn goed op te schalen. Op beide parken hebben we in totaal zo’n zestig tenten staan. De investering is wat lager dan bijvoorbeeld een stenen bungalow of een chalet. Het is een fantasievol product, en mensen vinden dat leuk. Het is een andere manier van recreëren, met het gevoel van kamperen. Maar wel met de luxe van een bungalow.

Ondertiteling (Nederlands en Engels) beschikbaar in het menu!

Hoe hebben jullie dat aanlooptraject ervaren?
Ja, goed. We kijken echt naar de positionering, de zichtlijnen, hoe staat het in het parkbeeld, etc. Het
moet echt van toegevoegde waarde zijn aan het beeldkwaliteitsplan. Vervolgens laten we de tenten opbouwen door de leverancier, zodat ik zeker weet dat het product 100% klopt. Dan voegen we ook graag leuke dingen toe, zoals het bad in de Round Holly. Dat is echt voor de marketingwaarde, het spreekt enorm tot de verbeelding. Ik heb het idee dat als je daar net iets meer tijd, aandacht en geld in steekt, dat het zich altijd terugbetaalt.

Hoe ervaren de gasten het?
Mensen vinden het verrassend. De indeling, de uitstraling. Speels, comfortabel. Wij rusten in principe alle tenten uit met een airco, dus ook in de warme dagen is het comfort gewaarborgd. Eigenlijk krijgen we heel veel positieve reacties, met een heel hoge score in de reviews. Vanaf juli tot en met nu, hebben zowel de Big Oak als de Round Holly nagenoeg allebei vol gezeten. Zelf vind ik het ook heel leuk
wat voor een uitstraling het brengt op het park. Ze vallen op en maken het park ook bijzonder. Het beeldkwaliteitsplan wordt er positief mee beïnvloed.

Heb jij nog advies?
Ja. Als je een investering wilt doen in een safaritent of een accommodatie, maak het vooral net even wat specialer. Voeg wat toe, voeg wat leuks toe. Maak het sfeervol. Kijk naar de stijl en de uitstraling van de tenten en niet per se naar de investering. De balans tussen de investering en de inkomsten is natuurlijk heel belangrijk, maar mijn ervaring is dat als je er net wat meer aandacht en creativiteit in stopt, dat dat altijd terugkomt in de bezettingsgraad en de omzet.

Lees meer verhalen in onze
nieuwe Expedition Glamp:

Bekijk het gratis
glamping magazine

De serie Gluren bij de Buren is onderdeel van Expedition Glamp: ons nieuwe magazine boordevol met interessante verhalen van camping eigenaren en andere artikelen om alles te weten te komen over glamping. 

Wil jij het Expedition Glamp online lezen? Via onderstaande knop kun jij het magazine gratis bekijken: