Het opbouwproces in vijf stappen uitgelegd

Hoe wordt een luxe
glamping tent opgebouwd?

Een kampeertent opzetten kun je prima zelf. Een luxe glamping tent opzetten, is een heel ander verhaal. Van fundering en wateraansluiting, tot de sfeervolle schapenkleedjes over de bank: het is een proces waar de juiste tijd en aandacht voor nodig is. Hoe dat proces er in grote lijnen uit ziet, laten we je graag zien in deze video: 

Dit is het bouwproces in vijf stappen:

Stap 1: Het aanleggen van de vlonder

Een goed begin, is het halve werk
Als je wilt dat je glamping tent staat als een huis, ontkom je er niet aan om een degelijk en kwalitatief goede vlonder aan te leggen. Hierbij is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de vlonder dezelfde vorm heeft van de tent, je rekening houdt met de aansluiting van water, riolering en elektriciteit, en goede materialen gebruikt voor de vlonder. 

Stap 2: De installatie van het frame

De opbouw van het ‘skelet’
Als de vlonder helemaal gereed is, kan het frame van de tent geplaatst worden. Deze stap heeft wel wat weg van de aanpak van een kampeertent: de ’tentstokken’, oftewel de frame-delen, worden stuk voor stuk geïnstalleerd. Hierbij is het belangrijk dat de voetplanten verzonken gemonteerd worden in de vlonder, zodat het water goed kan weglopen. 

Stap 3: Het plaatsen van het tentdoek

Het frame zijn ‘jas’ omdoen 
Om het niet té luchtig te maken in de tent, plaatsen we doorgaans tentdoek. Het doek wordt voorbereid voor de plaatsing, klaargelegd en vervolgens geplaatst. Als alles op zijn plek zit, volgt er nog een laatste controle om er voor te zorgen dat alles goed zit. 

Stap 4: Het monteren van de isolatie

Maak de klantbeleving af met een smaakvol interieur
Isolatie is optioneel, maar biedt wel een paar belangrijke voordelen. Het maakt de tent erg mooi en licht aan de binnenkant, maar is vooral waardevol vanwege het isolerende effect: hierdoor kun je de tent eerder in het jaar en tot later in het najaar verhuren. Wel zo prettig voor de kampeerders die buiten het seizoen op vakantie willen, en natuurlijk voor jouzelf omdat het dus meer potentiële verhuurweken oplevert! 

 

Hoe wordt een luxe glamping tent opgebouwd - De Waard Tenten - 18 (3x2)

Stap 5: Het plaatsen van de inrichting

Een mooie inrichting is de kers op de taart!
Als alles – de vlonder, het frame, het tentdoek en de isolatie – geplaatst is, kan de tent omgetoverd worden tot een gave verhuuraccommodatie. Dat betekent: een mooie vloer erin, de plaatsing van het wandenpakket, en tot slot het interieur. Een fijne tafel, stoelen, bedden en een lekkere bank maken het echt tot een luxe glamping tent! Tijd voor vakantie! 

Wil jij advies voor jouw specifieke situatie?

Krijg al je vragen beantwoord
Wij krijgen regelmatig vragen binnen van onze zakelijke klanten die interesse hebben in luxe tenten. Vragen zoals: Hoe kies ik de juiste tent voor mijn locatie? Wat is het rendement? Kan deze tent het hele jaar blijven staan en past deze wel op de beschikbare plekken? Allemaal hele logische vragen, en het antwoord daarop betreft altijd maatwerk.

In ons 75-jarig bestaan hebben we kennis opgedaan met camping-eigenaren waardoor we goed weten wat er speelt. Heb jij een vraag, wil je misschien eens een keertje kennismaken, of zou jij ook graag een advies op maat willen? Laat het ons weten, en geheel vrijblijvend plannen wij graag eens een gesprek met je in om al je vragen te beantwoorden.

Round Holly Sall - Foto 13