'Je wordt heel persoonlijk benaderd'

Op de koffie bij Jan van der Veen,
Kampeerterrein Stortemelk

Jan, hoe ben je ooit in aanraking gekomen met De Waard tenten?
Ik ben in 2000 bij Stortemelk aan de slag gegaan, dus 23 jaar geleden. Toen stonden er al De Waard tenten. Die werden via een tussenpartij geplaatst en door ons verhuurd, maar ik ben toen direct gestopt met die tussenpartij en heb zelf tenten aangeschaft. Dat was financieel namelijk veel interessanter.

Kun je een beeld schetsen van de groei van verhuurtenten op Stortemelk?
In 2001 zijn we begonnen met de Albatrossen en Zilvermeeuwen, en zo zijn we gestart met de verhuur van tenten. Langzamerhand is dat uitgegroeid, en momenteel zitten we op z’n 100 verhuuraccommodaties, waarvan zo’n 99% De Waard tenten. In 2005 zijn we gestart met tunneltenten van De Waard. De traditionele kampeerders vonden dat niet echt wat, maar gasten die ze huurden vonden ze wel erg prettig, omdat ze een stuk ruimer waren. Vervolgens hebben we nog safaritenten gehad van De Waard, en inmiddels hebben we een paar jaar vier Big Oaks staan en sinds dit jaar ook drie Round Holly’s.

For English subtitles, please click on the CC button and select ‘English CC’

Kijk, jij komt dus al jaren bij De Waard tenten. Waarom?
We hebben altijd hele goede contacten gehad bij De Waard. Altijd enorm oplossingsgericht, en daar ben ik heel blij mee. Om een voorbeeld te geven: wij hadden drie dome tenten staan van een ander merk, maar opeens begon het plastic los te laten waardoor de tenten onbruikbaar raakten – maar het seizoen kwam er al aan. We hadden nog een week de tijd voordat de eerste gasten erin kwamen. Maar binnen deze week hadden wij drie nieuwe Round Holly’s staan van De Waard. Er kon snel geschakeld worden, dat is heel fijn. Je bent geen nummertje, je wordt heel persoonlijk benaderd.

Zou jij De Waard ook adviseren aan collega-campings?
Ja zeker, De Waard heeft gewoon kwaliteit en altijd voldoende tenten op voorraad. Ze kunnen snel schakelen en dat vind ik zelf heel belangrijk. Het is echt een bedrijf waar ik zelf ook wel zou willen werken.

Lees meer verhalen in onze
nieuwe Expedition Glamp:

Bekijk het gratis
glamping magazine

De serie Gluren bij de Buren is onderdeel van Expedition Glamp: ons nieuwe magazine boordevol met interessante verhalen van camping eigenaren en andere artikelen om alles te weten te komen over glamping. 

Wil jij het Expedition Glamp online lezen? Via onderstaande knop kun jij het magazine gratis bekijken: