Door Weer en Wind
Zaterdag 17 juni

Wij bestaan 75 jaar en dat vieren we!

Wij zijn jarig, en daarom vieren we ons verjaardag en jou nodigen we graag uit. Op zaterdag 17 juni ben je van harte welkom om langs te komen. We organiseren diverse outdoor-activiteiten, we trakteren je op een hapje en een drankje, en proosten graag met je vanaf 14.00 uur op onze verjaardag. We hebben namelijk een hoop te vieren en veel nieuws te melden, en hoe we dat doen lees je hieronder: 

Door Weer en Wind

‘Zoals in letterlijke zin slecht weer wordt getrotseerd, zo is er in figuurlijke zin niets dat het bereiken van het doel in de weg kan staan.’

Voor velen zal de uitdrukking Door Weer en Wind direct associaties oproepen met onze tenten. Maar, uiteraard gaat het behalen van een 75-jarig jubileum ook niet zonder slag of stoot. De figuurlijke uitleg van Door Weer en Wind is kenmerkend voor het ontstaan van het bedrijf, de ontwikkeling van de tenten, de groei van het merk, en de drang om te willen blijven ontwikkelen en innoveren. 

In de serie Door Weer en Wind kijken we samen met jullie terug op 75 jaar tenten maken. Elke week komt een nieuwe aflevering online, en de allerlaatste aflevering zal te zien zijn tijdens het evenement op 17 juni. 

Kom jij ook langs om samen met ons deze aflevering te bekijken en te proosten op 75 jaar De Waard? 

Aflevering 1:
Hoe is De Waard tenten ooit ontstaan?

Er doen vele verhalen de ronde over het ontstaan van De Waard. Maar hoe zit het nou echt? Om dat helder te krijgen gaan we samen met Pieter de Waard op pad. Pieter is de zoon van Machiel de Waard, oprichter van De Waard tenten. In 1968 nam Pieter het bedrijf van zijn vader over en hij was directeur-eigenaar tot 2000 – en met succes. Voor het ontstaan neemt Pieter ons mee terug naar 1940… 

Met speciale dank aan Pieter de Waard voor zijn medewerking! 

Aflevering 2:
Wat is het geheim van het succes?

De kampeerders van De Waard tenten waren het grootste uithangbord voor het merk. De mond-tot-mond-reclame was ijzersterk. Iedereen kwam terug met dezelfde, lovende verhalen over de kwaliteit van de tenten. Maar zoiets ontstaat niet per toeval. We vroegen daarom Pieter zelf om aan ons uit te leggen wat het geheim van het succes is: 

Met speciale dank aan Pieter de Waard voor zijn medewerking! 

Aflevering 3:
Hoe maken wij onze tenten?

In gesprekken met klanten hoeven wij doorgaans niet veel te zeggen over de kwaliteit. Een vraag die wij wel regelmatig krijgen is hoe wij onze tenten zo sterk en stormvast krijgen. Daarvoor nemen we je graag mee naar onze fabriek in Tsjechië om een klein tipje van de sluier te lichten… 

Met speciale dank aan Anna en al haar geweldige collega’s!

Aflevering 4:
Wie is de De Waard kampeerder?

Onze klanten zijn onze grootste ambassadeurs. Sommigen zijn zo gepassioneerd, dat ze zelfs twee keer per jaar met zijn allen een weekend weg gaan om samen te kamperen in hun De Waard tent. Hoewel deze club volledig los staat van ons bedrijf, waarderen we hun passie enorm. Maar hoe is die passie ontstaan? En wat vinden zij zo mooi aan het kamperen in een De Waard tent? Die vraag hebben wij zelf maar eens aan hun gesteld tijdens hun laatste kampeerweekend… afgelopen winter: 

Met speciale dank aan Rolph en de rest van het De Waard Forum!

Aflevering 5:
Wat zijn onze toekomstplannen?

Een nieuw pand, nieuwe tenten, nieuwe medewerkers, glamping, internationalisering, enzovoorts. Wij zijn hard aan het groeien en achter de schermen gebeurt er van alles. Maar hoe gaat dat achter de schermen? Wat zijn die ontwikkelingen dan? En is er nog nieuws en komen er nog nieuwe tenten? (Spoiler alert: ja). In deze laatste aflevering geven we een kijkje in de keuken en brengen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: 

Kom langs op zaterdag 17 juni

Ben jij erbij? Wij zouden dat hartstikke gezellig vinden.

Hiernaast vind je ons adres:

Bezoek ons

De Waard

Innovatiestraat 6
8051 TC Hattem

De speciale 75 jaar editie De Waard tas

Voor ons 75-jarig bestaan wilde we iets unieks maken, en dat is deze tas geworden. Maar waarom? Wat is de gedachte achter deze tas? Dat leggen we je graag uit: