Wij zijn De Waard

Wij zijn De Waard

Met gepaste trots durven wij na bijna 75 jaar ervaring wel te zeggen dat De Waard Nederlands bekendste tentenbouwer is. Onze tenten staan bekend om hun unieke lijnenspel, het katoenen doek en vooral: hun oerdegelijke en stormvaste kwaliteit. Dat was namelijk het belangrijkste speerpunt toen oprichter Machiel De Waard in 1947 aan zijn allereerste ontwerp begon voor een stormvaste tent. Het resultaat was de Albatros, ons bekendste model en tot op de dag van vandaag wordt deze tent nog steeds verkocht!

Daar kon je vroeger dus je klok op gelijk zetten‘, legt Piet de Waard uit, zoon van oprichter Machiel. ‘Als het tijdens een zomervakantie flink had gezwaaid op de eilanden, kwamen veel van die ‘daklozen’ waarvan de tent was weggewaaid op de terugweg langs om een tent te bestellen. De Waard-tenten werd een bijna magisch begrip‘.
1997: Piet de Waard, oprichter van zoon Machiel De Waard.

Wil jij het volledige verhaal bekijken van het ontstaan van De Waard? Lees dan meer op de pagina Historie De Waard!

De Waard groeit door

Sinds deze eeuw heeft De Waard een flinke groei doorgemaakt. Er zijn een divers aantal nieuwe tentmodellen bijgekomen, zoals de tunneltent de Briluil, het lichtgewichte model de Pimpelmees en ons hoogstandje de Staartmees – met achteringang, UV-bestendige PVC dakramen en verduisterende hemel. Ook is onze collectie uitgebreid met een aantal luxe tent accommodaties, bedoeld voor bijvoorbeeld campingeigenaren voor de verhuur. Sinds de zomer van 2022 kun je al onze prachtige tenten bekijken op onze nieuwe locatie in Hattem:  

Zin in de toekomst!

‘Consumenten van over de hele wereld weten ons steeds beter te vinden’, vertelt huidig directeur Willem Wagenaar, al vanaf 2000 actief voor De Waard. ‘Vanwege corona hebben veel mensen namelijk de romantiek van het kamperen opnieuw ontdekt. De gezelligheid, gevoel van vrijheid en de verbondenheid met de natuur spreekt veel mensen aan’.

Daarbij weet De Waard inmiddels ook een nieuwe doelgroep te bedienen die ook deze wensen hebben, én de voorkeur voor wat gemak en comfort. Op (natuur)campings kunnen zij terecht in onze nieuwe serie modellen zoals de Triple Maple, Giant Fir, Big Oak en Round Holly. Eens een De Waard-kampeerder, altijd een De Waard-kampeerder, maken we zo voor veel meer mensen bereikbaar!

‘Momenteel genieten we enorm van het nieuwe pand en het nieuwe avontuur wat we zojuist gestart zijn’, vult Willem aan. ‘We kijken er enorm naar uit om de komende jaren meer mensen het plezier te laten ontdekken van een vakantie middenin de natuur, in een duurzame tent met een vertrouwd gevoel van veiligheid én vrijheid’.

Wil jij eens proeven aan een De Waard tent? Je bent welkom om geheel vrijblijvend onze tenten te bekijken op onze nieuwe locatie in Hattem!