Kies voor flexibiliteit

Vijf tips voor een flexibele verhuuraccommodatie

Als campingeigenaar is het wenselijk om verhuuraccommodaties te hebben die passen bij jouw locatie. Wij weten als geen ander dat geen één camping hetzelfde is, en dat het ontzettend belangrijk is om het juiste product te vinden dat past bij jou en je gasten. Hiervoor is het belangrijk dat een verhuuraccommodatie een goede basis heeft, en tegelijkertijd een bepaalde mate van flexibiliteit biedt om het naar wens aan te passen. In dit artikel geven we je vijf tips om rekening mee te houden in flexibiliteit. 

Tip 1: flexibiliteit in aanschaf

Zorg voor advies op maat voor jouw camping
Als je voor het eerst start met glamping tenten kan er heel wat op je af komen. Waar doe je goed aan? Met welke tenten begin je? Begin je met eentje, of start je direct met tien tenten?

Hoe je begint, hangt volledig af van jouw specifieke situatie. Wij adviseren daarom altijd te starten met een kennismakingsgesprek waarin we eerst jouw camping en wensen in kaart brengen, en kijken welke mogelijkheden er zijn. Deze informatie is namelijk essentieel om een goede afweging te maken tussen bijvoorbeeld tien tunneltenten of twee glamping tenten.

Of wat dacht je van bijvoorbeeld het starten met een Small Oak voor 4 personen, die – indien naar wens – later altijd nog te vergroten is naar een Big Oak voor 6 personen? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Laat je daarom altijd goed adviseren!

Tip 2: flexibiliteit in vervanging

Eenvoudig vervangen is winst op lange termijn
Een tent is een gebruiksvoorwerp. Hoe enorm we onze gasten ook waarderen, het kan altijd gebeuren dat door bijvoorbeeld een ongelukje van een kind er schade ontstaat. Uiteraard is het erg zonde als vervolgens de hele tent vervangen moet worden. Het is dan wel zo prettig als een verhuuraccommodatie de juiste flexibiliteit biedt om eenvoudig en zonder veel gedoe het beschadigde deel te kunnen vervangen. Een voorbeeld is onze Big Oak, waarbij je eenvoudig een baan doek in het frame kunt vervangen zonder dat de volledige tent gedemonteerd hoeft te worden. Neem dit punt mee in je zoektocht naar de juiste verhuuraccommodatie voor jouw plek.

Tip 3: flexibiliteit in vernieuwing

Bereid je voor op veranderende smaken
Technische ontwikkelingen en modetrends veranderen ontzettend snel. De kans bestaat dat wat je nu mooi vindt, je over tien jaar niet meer mooi vindt. Wij merken dat campings graag vernieuwen en continue blijven inspelen op de wensen van de gasten. Het is dan ook handig dat een verhuuraccommodatie een bepaalde mate van flexibiliteit biedt voor vernieuwing.

Het voordeel van dat je ons tentdoek relatief eenvoudig kunt vernieuwen, is dat je daarmee ook de inzetbaarheid én dus de levensduur van je tent kunt verlengen. Stel dat na acht jaar het doek van een glamping tent vervangen moet worden, kun je voor een vernieuwend doek gaan met een moderne kleur die helemaal past bij dat moment.

Concreet het voordeel:

  • Doordat het aluminium frame tientallen jaren meegaat, hoef je alleen het doek elke vijf tot acht jaar te vervangen. Dat is duurzamer én veel goedkoper dan een volledig nieuwe tent aanschaffen.
  • Het doek kun je eenvoudig vervangen en constant blijven moderniseren. Zo blijven jouw glamping tenten altijd fris en up to date, én voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen!

Tip 4: flexibiliteit in inrichting

Maak de klantbeleving af met een smaakvol interieur
Als je over de camping rondloopt, is het uiterlijk van je verhuuraccommodaties bepalend voor de sfeer van jouw locatie. Maar eenmaal binnen in de tent wil je dat deze sfeer doorgetrokken wordt en je gasten hun bezoek als een totaalbeleving ervaren. Kleuren en meubels zijn van grote waarde om ook de binnenkant van je verhuuraccommodatie dat fijne kampeergevoel te geven. Zorg er daarom voor dat ook de binnenkant aansluit bij jouw locatie. Het voordeel van meubels en kleuren is dat je ze eenvoudig kunt vervangen en zo de inrichting kunt blijven moderniseren. Tip: let er uiteraard ook op dat de binnenkant ‘verhuur-bestendig’ is!

Tip 5: flexibiliteit in verhuurweken

Bereid je voor op de vroege én late vogels
De afgelopen jaren is het kampeerseizoen steeds langer geworden. Mensen gaan eerder op vakantie en ook in het najaar blijven de gasten langer hangen. Deels is dat vanwege de veranderende weersomstandigheden, en deels vanwege de bereidheid van mensen om ook op andere momenten in het jaar op vakantie te gaan. Door corona hebben namelijk veel mensen ontdekt dat je ook heerlijk kunt genieten van een vakantie buiten het hoogseizoen. Met je verhuuraccommodatie kun je op deze trend inspelen door ervoor te zorgen dat een verblijf ook prettig is bij een wat lagere temperatuur.

Zo zijn onze luxe tenten aan de binnenkant uit te breiden met een isolerend doek. Dit zorgt ervoor dat je ook in het voor- en najaar een aangename temperatuur in de tent kunt krijgen, en jij je gasten langer kunt verwelkomen. Ander voordeel: het gewatteerde patroon van ons isolatiedoek geeft de binnenkant ook nog eens een hele gezellige sfeer!

Wil jij advies voor jouw specifieke situatie?

Krijg al je vragen beantwoord
Wij krijgen regelmatig vragen binnen van onze zakelijke klanten die interesse hebben in luxe tenten. Vragen zoals: Hoe kies ik de juiste tent voor mijn locatie? Wat is het rendement? Kan deze tent het hele jaar blijven staan en past deze wel op de beschikbare plekken? Allemaal hele logische vragen, en het antwoord daarop betreft altijd maatwerk.

In ons 75-jarig bestaan hebben we kennis opgedaan met camping-eigenaren waardoor we goed weten wat er speelt. Heb jij een vraag, wil je misschien eens een keertje kennismaken, of zou jij ook graag een advies op maat willen? Laat het ons weten, en geheel vrijblijvend plannen wij graag eens een gesprek met je in om al je vragen te beantwoorden.