'Zorg ervoor dat je onderscheidend bent'

Gluren bij de buren:
Camping De Lakens

Waarom ben je gestart glamping? Deze vraag hebben wij voorgelegd aan vier verschillende campingeigenaren, met alle vier verschillende soorten verhuuraccommodaties. Van kleine, gezellige sfeertenten, tot grote luxe glamping tenten voor het hele gezin: vier campingeigenaren doen hun verhaal waarin zij uitleggen wat hun motivatie is voor glamping en hoe zij dit tot nu toe hebben ervaren.

In dit verhaal krijgen we antwoord van Djoerd Vulto, camping De Lakens in Overveen, Noord-Holland:

Hoe zijn jullie gestart met verhuuraccommodaties?
Wij zijn in 2007 begonnen met de eerste accommodaties. Dat waren houten hutjes met een tentdak, heel primitief eigenlijk. We merkten dat daar veel vraag naar was, en die nam ook alleen maar toe. We zijn toen zelf begonnen met safaritenten. Dat was heel erg leuk, maar niet echt een succes. Vervolgens heeft zich dat steeds verder uitgebreid, naar onder andere ook 18 Tulip Tree’s van De Waard.


En waarom spreekt een verblijf in zo’n tent mensen aan, denk je?
Het laat zien dat er een grote groep mensen is die echt wel willen kamperen, maar gewoon geen zin hebben om telkens alle spullen mee te nemen. De toegevoegde waarde van zo’n verhuuraccommodatie is dat mensen niet alles hoeven mee te sjouwen, de tent wél voldoende luxe biedt en dat mensen toch het kampeergevoel hebben.

Ondertiteling (Nederlands en Engels) beschikbaar in het menu!

Wat zijn nou de uitdagingen bij zo’n aanlooptraject?
De uitdaging waar wij tegenwoordig voor staan zijn toch wel de vergunningstrajecten. Voordat je iets mag plaatsen moet je aan allerlei eisen voldoen en moeten er de nodige onderzoeken plaatsvinden. Wij vonden het best een uitdaging om alle vergunningen te regelen. Uiteindelijk
is het gewoon beginnen, bellen en zien waar het schip strand. Dat is veel werk, maar als het eenmaal staat is het hartstikke leuk. Dan heb je wel veel eer van je werk.

Hoe ervaar jij de verhuur van tenten?
We zijn ooit begonnen met de traditionele tenten van De Waard. Denk aan de Vergrote Zilvermeeuw, tenten waarmee De Waard ook groot is geworden en zijn naam mee heeft gemaakt. Daarom hebben wij ook voor De Waard gekozen, dat stukje kwaliteit. We hebben ook luxe tenten met eigen sanitair en keuken, alles erop en eraan. Maar met de tenten van De Waard zijn we ook een beetje teruggegaan naar het basisgevoel van kamperen, zonder sanitair en ingerichte keuken. Gasten kunnen echt het kamperen ervaren. De tenten passen denk ik heel goed bij deze omgeving, met hun natuurlijke tinten. Ja, de gasten ervaren dat over het algemeen als hartstikke plezierig.

Heb jij nog tips voor andere campingeigenaren?
Absoluut. Zorg ervoor dat je onderscheidend bent, en voorkom dat je niet precies hetzelfde doet als de ander. Dat kan bijvoorbeeld met een inrichting. Of de plaatsing van de tenten, zet ze bijvoorbeeld niet allemaal in een rijtje naast elkaar. Plaats een buitenbarbecue, of zet er een hottub bij. Er zijn zoveel mogelijkheden, dus zorg ervoor dat het uniek en onderscheidend is. Wij zelf hebben dat gedaan door de plaatsing van de tenten en de natuurlijke ligging. En door ze op een houten vlonder te zetten, wat net even wat meer comfort biedt. Of ook de inrichting, wat het weer even wat luxer maakt.

 

Dank je wel, Djoerd!

 

Lees meer verhalen in onze
nieuwe Expedition Glamp:

Bekijk het gratis
glamping magazine

De serie Gluren bij de Buren is onderdeel van Expedition Glamp: ons nieuwe magazine boordevol met interessante verhalen van camping eigenaren en andere artikelen om alles te weten te komen over glamping. 

Wil jij het Expedition Glamp online lezen? Via onderstaande knop kun jij het magazine gratis bekijken: