In gesprek met:

Ook met 87 jaar kun je nog kamperen!

Begin augustus hadden wij een bijzondere bezoeker. Zoals je wellicht hebt meegekregen, was dit een 87-jarige bezoeker die de Brilstern kwam bekijken en zelf even wilde uitproberen. En dus, deed hij even een half uurtje de oogjes dicht… Vandaag was hij wederom op bezoek, en dus besloten we natuurlijk weer even een praatje met hem te maken. Dat was een bijzonder verhaal, en (met toestemming) delen we graag het kampeer-verhaal van deze 87-jarige Pieter die nog steeds kampeert!

Hoe bent u ooit begonnen met kamperen?

‘Toen wij begonnen met kamperen, hadden we niet zoveel geld’, trapt Pieter af. ‘We kozen daarom toen voor een wat goedkoper tentje, een bungalow-tent. Maar ja, het was een goedkoper model. Dus, als het regende, gingen we met de kinderen wandelen. Zo wilde we voorkomen dat de kinderen met de vingers aan het doek zouden komen, en de tent zou gaan lekken. En als het flink waaide, moest je aan de stokken gaan hangen om te voorkomen dat de tent wegwaaide…’

En hoe bent u dan ooit in een De Waard tent beland?

‘Dat was ongeveer in de jaren 60, en als ik het goed heb ongeveer rond dezelfde periode dat De Waard tenten op kwam. Wij zagen namelijk op het kampeerterrein een echte De Waard tent staan. Toen dacht ik bij mijzelf: ‘Potverdikke, dat is mijn tent, zo eentje wil ik er hebben!’, vertelt hij met eenzelfde enthousiasme als toen.

Vervolgens hebben we een Albatros senior gekocht. Erg handig, want daar kon het hele spul in. Een paar jaar later wilde de kinderen toch een eigen tentje hebben. Toen hebben we de Albatros verkocht, en hebben we voor onszelf een nieuwe Albatros junior gekocht en voor de kinderen een Stern. Zo eentje die bij jullie boven staan, echt een prachtige tent. Ja, we hebben daarmee vele vakanties doorgebracht op Terschelling.’

En u kampeert nog steeds, toch?

‘Twee van mijn dochters kamperen nog steeds in een De Waard tent, en mijn kleindochter gebruikt nog steeds onze Albatros junior. Helaas is mijn vrouw in 2021 komen te overlijden, maar het kamperen doe ik nog steeds graag. Ik ga nog steeds graag op fietsvakantie. Volgend jaar ga ik weer met mijn twee dochters kamperen, allemaal in een De Waard. Maar daar kan ik nog niet te veel over verklappen, want zij lezen ook mee op jullie website’, eindigt Pieter met een glimlach.’

Bedankt voor je mooie verhaal Pieter!