Jouw kampeerdersvraag beantwoord!

Welke haringen gebruik je voor je tent?

Zoveel mooie kampeerplekken, en zoveel mooie ondergronden. Maar welke haringen, gebruik je voor welke ondergrond? Dat leggen we je graag uit in deze video en we nemen met je door…

  • …de haring halfrond;
  • …de grondpen zwaar;
  • …de rotspen stabiel;
  • …de grondpen met gesloten oog;
  • …de houten haring;
  • …de ideale hamer;
  • …en de haringtrekker.

Dit zijn de haringen:

De haring halfrond
De haring halfrond is een veelzijdige keuze voor kampeerders. Met een lengte van 24 cm en een dikte van 1,5 mm, staat deze haring bekend als de universele oplossing voor zachtere ondergronden zoals gras, weide, en heidegrond. Ideaal voor een stabiele opzet van je tent in deze gebieden.

De grondpen zwaar
De grondpen zwaar is een betrouwbare klassieker onder de haringen. Met een lengte van 23 cm en een dikte van 7 mm, is deze pen sterker dan de standaard variant van 5 mm dik. Dit betekent dat de grondpen zwaar minder snel buigt, wat zorgt voor extra zekerheid bij het opzetten van je tent. Gebruik deze pen voor het verankeren van het grondzeil en de slikranden op vrijwel alle ondergronden, behalve zand.

De rotspen stabiel
De rotspen stabiel lijkt sterk op de grondpen zwaar, maar biedt net dat beetje extra stabiliteit dankzij de platgewalste, hoekige vorm. Deze pen is eveneens 23 cm lang en 7 mm dik, en draait minder snel rond in harde ondergronden. Dit maakt de rotspen stabiel perfect voor het vastzetten van de tent op rotsachtige of harde ondergronden, waar de haring halfrond niet effectief is.

De grondpen gesloten oog
De grondpen met gesloten oogje, met een lengte van 23 cm en een dikte van 4 mm, is specifiek ontworpen voor het vastzetten van de voetjes buiten. Een eenvoudige maar effectieve keuze voor het stabiel houden van je tent.

De houten haring
Voor losse ondergronden zoals zand of duinen is de houten haring de beste optie. Met een lengte van 40 cm biedt deze haring extra grip in zachte bodems. Het is belangrijk om deze haring niet te lakken, ondanks dat dit een logische gedachte lijkt voor een langere levensduur. Onbehandeld hout zet uit door vocht, waardoor de haring nog vaster in de grond komt te zitten. Overweeg een dikkere variant voor nog meer stabiliteit.

Heb jij ook een vraag?

Laat het ons weten via de mail, en wie weet beantwoorden wij binnenkort, wel jouw vraag!