Het faillissement van De Waard

Het liefst vertellen we hier alleen mooie verhalen, helaas kan dat niet altijd.
Afgelopen dinsdag, 31 juli, is het faillissement uitgesproken van de holding waar ook De Waard bij hoort. Dat betekent dat ons prachtige merk failliet is verklaard. Gelukkig betekent het niet direct het einde voor De Waard. Op dit moment zijn curatoren in gesprek met overnamekandidaten. Zij kunnen een bod doen op de holding of onderdelen daarvan, zoals De Waard. Ondertussen blijven de verkooppunten van De Waard, in Heerde en binnen de Vrijbuiter vestigingen, open. Ook achter de schermen wordt doorgewerkt om ons merk een toekomst te bieden.

Die toekomst lijkt nu onzeker maar, we hebben er het volste vertrouwen in. Voor de liefhebbers en eigenaren van De Waard kunnen we ons voorstellen dat er veel vragen zijn, over garantie bijvoorbeeld. Daarom hopen we ook voor jullie dat er binnenkort meer duidelijk is zodat we daar helder antwoord op kunnen geven.

CONTACT

Over het faillissement is momenteel niet heel veel meer te vertellen. Wanneer dat verandert, laten we van ons horen.
Heb je vragen over onze producten dan kun je nog steeds terecht bij één van onze verkoopadressen.
Wil je toch iets vragen over deze situatie, neem dan contact op via ons contactformulier of met de brandstore.


Gerelateerde berichten

46 thoughts on “Het faillissement van De Waard

 1. Reply
  Wio Oosten
  3 augustus 2018 at 09:36

  Langs deze weg wil ik jullie heel veel succes en sterkte wensen en ik hoop op een doorstart voor jullie want dit mooie merk / product mag niet verloren gaan ! Zet ‘m op , hartelijke groet , Wio Oosten

  • Reply
   Fam winkel
   6 augustus 2018 at 20:53

   Wat is dit erg. Wij hebben een vergrote zilvermeeuw en staan momenteel met onze trots in Spanje. Onze tent is wederom de parel op de camping. Volgend jaar wildedn we naar de nieuwe stormvogel met ons gezin. Wat us dit erg. We hopen op een doorstart en blijvend bestaan want de waard tenten zijn toch neusje van de zalm onder de tenten. We hebben storm doorstaan waar andere tenten en voortenten plat gingen bleef onze de waard vergrote zilvermeeuw als een rots overeind. Zware regenbuien hagel onweer storm… hij kan t aan.

 2. Reply
  Pieter
  3 augustus 2018 at 13:29

  We hopen dat het gaat lukken en hebben er volste vertrouwen in! Heel veel succes met deze onzekere tijd!

 3. Reply
  Janita Janssen
  3 augustus 2018 at 16:52

  Net terug uit Frankrijk en fantastisch gekampeerd in mijn 20 jaar oude Kemphaan. Laat de Waard niet teloor gaan. Weet iemand hoe de crowdfund actie te beteiken is? Ik heb geen face book! Heel veel succes en sterkte!

  • Reply
   Xxx
   12 augustus 2018 at 08:23

   20 jaar oud? Koop eens een niewe tent, dat helpt de tentenbouwer.

 4. Reply
  Eric Schenk
  3 augustus 2018 at 16:54

  Wat een vervelend bericht. Wij hopen dat dit mooie merk mag blijven bestaan. Heel veel sterkte in deze onzekere tijd.

 5. Reply
  Bert
  3 augustus 2018 at 18:06

  Ben overtuigd van een succevolle doortstart. Curatoren zouden primair match moeten vinden op het de waard imago en minder op geld! Wij blijven komen?

 6. Reply
  Henny mol
  3 augustus 2018 at 18:40

  Al bijna 40 jaar kamperen met De Waard!
  Bij alle bijzondere momenten in ons leven was De Waard er bij.
  Ik ga er van uit dat deze liefde nog lang zal voortduren
  Succes Henny Mol

 7. Reply
  Lian van Dijk
  3 augustus 2018 at 21:06

  Dit gaat vast goedkomen allemaal ik kan me niet voorstellen dat een begrip als de waard niet zal doorstarten. Misschien een idee wat al eens onderzocht is, maar waarom maakt de waard nog steeds geen voortenten? Misschien verruimt dat de markt daar waar zowel jong als ouder Nederland steeds vaker met de caravan gaat kamperen.

  • Reply
   Cees van der Knaap
   4 augustus 2018 at 08:35

   Beste mensen van de Waard tenten met pijn in het hard moest ik lezen dat de boel dicht zou gaan ,ik kon me dat niet voorstellen zo,n prachtig prachtig product waar ik veertig jaar met veel plezier mee gekampeerd heb. Dat doet u als personeel veel pijn en ongeloof jullie die met veel passie hier werken aan het product waar veel aan verbeterd is en die mooie modellen . Dit gaat zeker goed komen er zal vast iemand zijn die dit over gaat nemen .ik wens u als personeel heel veel sterkte de komende tijd

 8. Reply
  Cees van der Knaap
  4 augustus 2018 at 08:21

  Al meer dan 40 jaar gekampeerd met de waard tenten,toen ik het bericht hoorde,dacht ik dat kan toch niet onbegrijpelijk,jullie als personeel dat met zoveel passie jullie werk doen,en er is zoveel verbeterd aan het product en modellen . Ik hoop dat er spoedig iemand komt die dit prachtige product met alles overneemt. Kamperen was voor mij ook niet alleen op vacantie gaan maar alles wat er bij de waard gebeurde volgde ik. Ik wens u heel veel sterkte in deze spannende tijd,voor u als personeel wens ik jullie dat er iets moois uit komt,en dat het werkplezier weer op een fijne gezonde manier weer terugkomt

 9. Reply
  Hans de Bruijn
  4 augustus 2018 at 09:13

  ik hoop dat er wordt besloten dat dit oer-Hollands bedrijf een doorstart krijgt. 30 jaar geleden een de Waard tent gekocht en hebben hem nog steeds. Topkwaliteit .

 10. Reply
  Aad en Hanneke
  4 augustus 2018 at 09:30

  Misschien een optie om met de Karsten samen te gaan, dan moet er wel een supertent uitkomen.

 11. Reply
  Stefan
  4 augustus 2018 at 11:18

  Al jaren met scouting maken wij gebruik van de de waard tenten. Sommige gaan al mee sinds 1994(toen ik op scouting ging) hoop dat jullie snel meer weten en dat iedereen nog lang kan genieten van jullie prachtige vakwerk

 12. Reply
  Ellen Schwantje
  4 augustus 2018 at 18:12

  Wat een schokkend bericht! Ik hoop zo dat iemand een mooi bod doet op De Waard, zodat jullie prachtige tenten zullen blijven bestaan!!! Heel veel sterkte!

 13. Reply
  Bastiaan Schenk
  4 augustus 2018 at 18:45

  Heel veel sterkte in deze onzekere periode. Ik hoop dat wij onze kinderen nog lang mogen laten genieten van kamperen in een De Waard tent.

 14. Reply
  Geo en Wilma Janssens
  4 augustus 2018 at 18:59

  Beste medewerkers van “De Waard”,
  We hopen écht dat “De Waard” het gaat redden.
  Een prachtig en krachtig product, waarvan er geen 2e is. Laten we hopen dat dit niet verloren gaat. Ons land raakt al zoveel oer Hollandse merken kwijt. ?

 15. Reply
  Hans
  4 augustus 2018 at 22:01

  Ik wens iedereen bij de Waard heel veel sterkte !!!!!
  Het komt goed , kwaliteit wint !!!

  Hans

 16. Reply
  Antoine Hage
  5 augustus 2018 at 08:10

  Geacht team van de Waard tenten,

  We zijn voor het eerst kamperen in Terschelling met ons gezinnetje van 5.
  Nu gelijk besloten volgend jaar met onze eigen tenten hier weer naartoe te komen.
  Informatie bij onze mede campeerders gehaald en kwam 1 merk unaniem uit “de Waard!!”
  We gaan daarom hoe dan ook voor jullie tenten en ik hoop van harte dat jullie eruit komen en nog vele mensen blij kunnen maken met jullie fantastische producten!!

  Gr en ontzettend veel sterkte,

  Antoine Hage

 17. Reply
  peter
  5 augustus 2018 at 08:28

  Een slecht jaar voor de tent kampeerder. Karsten tenten in de brand en nu ook gevaar voor de waard. Het kan niet anders dan dat deze beide sterke merken erboven op komen. Veel succes voor de medewerkers van de waard en ik hoop op een snelle en succesvolle afhandeling van het faillisement

 18. Reply
  Peter S
  5 augustus 2018 at 13:13

  Jammer om te horen, De Waard is zo’n iconisch merk. Hopelijk zien investeerders dit ook, en hopelijk niet alleen om de naam (om vervolgens rommel te gaan produceren met een DeWaard stickertje).

  Veel geluk gewenst voor de medewerkers.

  Groeten vanaf onder onze Bosuil luifeltje.

 19. Reply
  Martin
  5 augustus 2018 at 14:03

  We zullen duimen voor een goede afloop!

 20. Reply
  Fam.Rens
  5 augustus 2018 at 17:03

  Hopen dat er een door strart is voor jullie.
  Het zijn gewelddige tent we hebben net weer een week gekampeert met de lepelaar.
  We vinden zelf de nieuwe de waard met de ronde buizen niet mooi. we hopen dat de nieuwe eigenaar weer naar de gewone de waard tenten gaat zoals de lepelaar en de albetros.We zullen voor jullie duimen.

 21. Reply
  Hans
  6 augustus 2018 at 11:31

  Triest, maar ook nieuwe kansen. Als zelfstandige onderneming verder gaan zou het mooiste, geen investeerder die alleen maar de boel op poetst, en aansluitend verkoopt. Een investeerder die zelf liefhebber is van De Waard, en het merk verder kan uitbouwen met als basis de waarden die het nu heeft. Degelijk, duurzaam, topkwaliteit en een super mooi product. Kip caravans staat ook weer op de kaart, dus het kan, zeker ook voor De Waard tenten! Succes met alles wat op jullie pad komt, om De Waard te behouden.

 22. Reply
  Hans de Lange
  6 augustus 2018 at 11:32

  Triest, maar ook nieuwe kansen. Als zelfstandige onderneming verder gaan zou het mooiste, geen investeerder die alleen maar de boel op poetst, en aansluitend verkoopt. Een investeerder die zelf liefhebber is van De Waard, en het merk verder kan uitbouwen met als basis de waarden die het nu heeft. Degelijk, duurzaam, topkwaliteit en een super mooi product. Kip caravans staat ook weer op de kaart, dus het kan, zeker ook voor De Waard tenten! Succes met alles wat op jullie pad komt, om De Waard te behouden.

 23. Reply
  Paula en Marja
  6 augustus 2018 at 11:50

  Zoals zovelen willen jullie sterkte wensen en hopen op een doorstart. Ook wij zijn een de Waard fan . Onze vergrote zilvermeeuw, inmiddels 12 jaar oud, staat al vanaf maart op de camping en heeft alle stormen doorstaan, ook die van vorig jaar en zoals de tent is is de fabrikant. Dus ook de Waard gaat deze storm doorstaan. Toi toi

 24. Reply
  P.H.J.A. Leenders
  6 augustus 2018 at 16:26

  Geschrokken over het bericht van het faillissement
  Kampeerden altijd met een vergrote zilvermeeuw en een kleine de waard tent steeds tot volle tevredenheid en met veel bewondering van de ondere campinggasten
  Hopelijk lukt een doorstart

 25. Reply
  Arie Slooff
  6 augustus 2018 at 21:25

  Veel sterkte en succes. Op onze huwelijksreis zijn we gaan kamperen met een tweedehands Albatros, ons huwelijk houdt nog steeds stand en zo ook de inmiddels minimaal 25 jaar oude tent. Nu in de buurt van Parijs, waar de medekampeerders zich nog steeds vergapen.

 26. Reply
  Myschka van keulen
  7 augustus 2018 at 08:23

  30 jaar kamperen in een tent van de Waard. 30 jaar genieten van de ruimte van de grote zilvermeeuw. Ieder jaar weer opnieuw een feest. Stormvast, regenbestendig, zelfs een stortbui in de Normandie. Natuurlijk een de Waard is niet goedkoop, maar een de Waard is zijn geld waard. Net terug uit Frankrijk met de kinderen, die nu ook een de Waard hebben. Jammer, jammer.

 27. Reply
  Wouter
  7 augustus 2018 at 16:46

  Beste medewerkers van De Waard,
  Een kei van een merk mag natuurlijk niet verloren gaan. Ik hoop dat jullie door een goede partij worden overgenomen en dat de kwaliteit én de hartelijkheid in de winkels behouden blijven! We wensen jullie het allerbeste toe deze dagen.

 28. Reply
  Frans Hoelen
  8 augustus 2018 at 11:49

  De beste tenten zijn en blijven “de waard tenten”voor Pieter de Waard is het ook vreselijk dat dit gebeurd.
  We genieten al circa 30 jaar van dit geweldig product dat overal bekijks heeft zelfs bij windkracht 12 is niks aan de hand,we hebben een orkaan meegemaakt in uk alles bleef staat met 74 haringen in de rotsen.

 29. Reply
  Marije Bakker
  8 augustus 2018 at 12:59

  Heel veel sterkte! Wat een vervelend nieuws!
  Mooie herinneringen aan onze Albatrossen en 1 stoks Sternen die we nog in Schagerbrug gekocht hebben.
  Zo’n ijzersterk merk met zo’n goede naam moet toch overgenomen kunnen worden… ik duim voor een goede overname. ?

 30. Reply
  Teije Postma
  8 augustus 2018 at 19:07

  Ik hoop op een doorstart. Hoe dan ook. Maar dit oerholandse merk mag niet verloren gaan. Al 35 jaar verbonden aan dit merk Veel sterkte gewenst.

 31. Reply
  Pauline en Ahrend-Jan
  9 augustus 2018 at 10:51

  Wij hebben gisteren bij de Waard laten weten op korte termijn een Papagaaienduiker te willen kopen zoals die in Heerde in de etalage staat. Eigenlijk hebben we hem pas over 2 jaar nodig maar we kunnen nu de Waard helpen met de doorstart en willen niet graag dat het merk en de succesvolle producten teloor gaan. Ook wij hebben afgelopen 12 jaar met ons gezin veel geborgenheid gevoeld in een Lepelaar met binnentent. Nog steeds willen onze zonen van 15 en 17 bij ons in de tent kamperen! Wij zijn erg blij met de fijne herinneringen aan 52 weken vakanties!
  Medewerkers, tentenmakers en management: veel wijsheid gewenst en ik hoop dat het balletje voor liefhebbers en jullie de kant op rolt van een nieuwe organisatie rondom de oude en succesvolle producten!

 32. Reply
  Helen
  10 augustus 2018 at 14:17

  Wij hebben een steenarend en een velduil en wat een schok om te horen dat dit prachtige merk failiiet is verklaard. Maar ik weet zeker dat De Waard nooit verloren zal gaan en hopelijk komt t merk in handen bij net zulke liefhebbers als z’n trouwe klanten!

 33. Reply
  Dennis
  13 augustus 2018 at 12:20

  Allen heel veel succes met dit verschrikkelijke nieuws. Dit oer Hollandse kwaliteits product mag niet meegesleurd worden.
  Ook wij zijn net terug van een vakantie in Normandië dit keer waar ook onze de Waard weer wat bekijks trok. Het nieuws tijdens de vakantie kwam dan ook erg onverwacht. Nogmaals veel succes en ga uit van een positieve uitkomst.

 34. Reply
  Michel Krot
  13 augustus 2018 at 13:04

  Dit jaar voor het eerst op pad met onze kuifmees. Een prachtig staaltje vernieuwing van een klassiek thema. Bewondering alom van andere campinggasten. Er ligt een prachtige toekomst in het verschiet voor DeWaard want DeWaard is niet alleen uniek in Nederland maar ook internationaal. Zoek op Google eens op katoenen tent of probeer de Engelse variant en zie eens wat voor gedrochten er langs komen. Schoonheid, kwaliteit en duurzaamheid moeten deze crisis kunnen overwinnen. Sterkte voor het hele DeWaard team uit Slovenië.

 35. Reply
  P.A. Geluk
  13 augustus 2018 at 15:44

  Echt balen wij hebben een Randstad Vos en die begint voor ons voorlopig te groot te worden, daarom hadden we ons al verlekkert op een kuifmees. De kwaliteit en het ontwerp van dit soort tenten heeft ons al diverse keren tijdens noodweer een betrouwbaar veilig onderkomen geboden. We hopen van harte dat jullie een doorstart maken, en zouden trots om dan jullie eerste klant te zijn.

 36. Reply
  J. van den Herik
  16 augustus 2018 at 10:56

  Gefeliciteerd met de voortzetting onder de vlag van de Sunshine Group!
  Wat een super nieuws dat De Waard ook deze ‘storm’ heeft overleefd 🙂

 37. Reply
  Dennis
  16 augustus 2018 at 10:58

  Gefelicitee met dit geweldige nieuws.
  Op naar een mooie toekomst en nog vele jaren kampeer plezier met de echte kwaliteit van de waard.
  Top!

  • Reply
   Pieter
   16 augustus 2018 at 14:51

   Duimpje omhoog!

 38. Reply
  Anneke
  16 augustus 2018 at 11:50

  Hartstikke fijn dat De Waard is overgenomen.
  Succes!

 39. Reply
  Walter
  16 augustus 2018 at 12:32

  Ik mis nog het positieve nieuws hier op de site. De waard is overgenomen. Hopelijk komt er ook een verkooppunt in Gouda en omgeving.

  Dat alles zo blijft met de mooie tenten en kwaliteit.

  Succes

 40. Reply
  Fam Bennink
  16 augustus 2018 at 14:48

  Super nieuws dat de Waard overeind blijft. Sterk merk! Gefeliciteerd.

 41. Reply
  Janneke Berghuis
  17 augustus 2018 at 07:47

  De Waard blijft bestaan, geweldig nieuws! Heel veel succes gewenst!!

 42. Reply
  Else meeter
  19 augustus 2018 at 16:28

  Schagerbrug, 1970 , een albatros met rode deuren…hij werd voor ons opgezet
  op een veldje, 25 jaar getrouwd met dochters en schoonzoons op Vlieland,
  nieuw dak op de rode wandjes, ons HUIS, nu een kleine albatros, mijn mooie vogeltje, kleinkinderen hingen als aapjes aan de middenstok, hoera, hoera, de waard blijjjjjjjjjft!!!!!
  Groet, else meeter bakhuizen

Laat een reactie achter