Op bezoek bij Jan van Kampeerterrein Stortemelk

De (her)ontdekking van kamperen

VIDEO Vakantievierders hebben massaal het kamperen in tent opnieuw ontdekt. Noodgedwongen door corona is er de afgelopen twee jaar hard gezocht naar alternatieve manieren voor vakantie om er toch nog op uit te kunnen aan. Wat bleek: kamperen in een tent was een zeer geschikte optie. In eerste instantie omdat het relatief veilig was, en er over het algemeen kon er worden voldaan aan de regelmatige veranderende richtlijnen van verschillende overheden. Een neveneffect was dat mensen zelf hebben kunnen ervaren hoe fijn een verblijf in een tent was. Midden in de natuur, met de poten in de klei, de geur van het bos, de geluiden van de wildernis, en met name het gevoel van vrijheid zorgde ervoor dat vakantiegangers het buitenleven opnieuw hebben leren waarderen.  

 

De populariteit van Glamping groeide hard mee

Bij de toegenomen populariteit van tentvakanties, bestaat deze groep uit twee soorten kampeerders. De eerste groep waardeert ook het back to the basics-element van kamperen: zelf de tent opzetten, de biertjes worden koel gehouden in het nabij gelegen beekje, en het avondeten wordt zelf gemaakt op de skottelbraai. 

De tweede groep geeft de voorkeur aan wat meer comfort. Een eigen toilet en douche, een goed bed met een echt matras, en een prettige keuken om zelf op te kunnen koken. Oftewel, een heerlijke kant-en-klare tent om direct te kunnen genieten van de vakantie. Mensen hebben ontdekt dat Glamping een goed alternatief is voor een vliegvakantie en alle luxe biedt om lekker vanuit een comfortabele plek erop uit te trekken. 

De afgelopen jaren is glamping gigantisch aan populariteit toegenomen – wereldwijd. Steeds meer eigenaren van campings, resorts, B&B’s en andere parken zien dit gat in de markt, en spelen hierop in. Deze behoefte groeit wereldwijd merken wij, met onder andere aanvragen uit Duitsland, Engeland en Frankrijk, maar ook Zweden, China, Amerika en Canada. 

Een van de eerste projecten die wij opgeleverd hebben is onze samenwerking met Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. In onderstaande video gaan wij op bezoek en praten we met eigenaar Jan van der Veen over waarom hij gekozen heeft voor een drietal glampingtenten: 

For English subtitles, please click on the CC button and select ‘English CC’